perjantai 10. marraskuuta 2017

Vaahterasiirappi-pekaanikakku – helppo vegaaninen mutakakku

Vaahterasiirappia, pekaanipähkinöitä ja ripaus raastettua appelsiinikuorta  ja kaikki tämä ihanan tahmeassa mutakakussa. Tämän on pakko olla hyvää, ja niin se kyllä onkin!

Tämä muistuttaa rakenteeltaan jokin aika sitten postaamaani sitruunamutakakkua, mutta mausteet ovat erilaiset. Suklaata siinä ei ole kuten perinteisessä mutakakussa, mutta ei se mielestäni sitä kaipaakaan. Vaikka suklaakakutkin ovat herkullisia, ne ovat mielestäni joskus vähän ylimainostettuja: syön suklaan mieluiten sellaisenaan ja kakku saa kernaasti maistua joltakin muulta.

Vaahterasiirappi-pekaanikakku on helppo valmistaa eikä siihen tarvita erikoisia aineksia. Kun pähkinät on rouhittu ja appelsiininkuori raastettu, ei tarvitse kuin sekoittaa ja paistaa.

Ohjeen tarkoittama kaurakerma on ihan sitä tavallista ruokaan laitettavaa kaurakermaa, ei siis vispiä. Jos haluat oikein supertahmean kakun, voit kokeilla ottaa kakun uunista jo vähän aikaisemmin, esimerkiksi 25 minuutin kohdalla. Paistoin itse 30 minuuttia, ja se oli mielestäni juuri sopiva. Ihanteellinen aika riippuu varmasti paitsi makuasioista myös uunista.

Vaahterasiirappi-pekaanikakku


150 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl vaahterasiirappia
2 tl raastettua appelsiininkuorta
1,5 dl kaurakermaa
1,5 tl vaniljasokeria
1 dl pekaanipähkinöitä

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuorta kaksi teelusikallista. Rouhi puoli desilitraa pekaanipähkinöitä veitsellä pieniksi paloiksi.
2. Sulata margariini. Sekoita jauhot, sokerit ja pähkinärouhe keskenään ja lisää joukkoon margariini, vaahterasiirappi ja kaurakerma.
3. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm kokoinen pyöreä vuoka leivinpaperilla. Paperi on helpompi asetella, jos ensin rutistat sen palloksi, kastelet vedellä ja rutistat vielä vedet pois. Kaada taikina vuokaan ja koristele kakku lopuilla pekaanipähkinöillä.
4. Paista 175 asteessa 30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti