keskiviikko 4. lokakuuta 2017

So 80's! Vegaaninen "makkarakastike" savutofusta


Makkarakastike on kaikille tuttu perusruoka, joka vie kotoisiin retrotunnelmiin. Maukkaan kastikkeen aikaansaamiseksi ei välttämättä tarvita makkaraa eikä edes vegemakkaraa, koska savutofu ajaa saman asian herkullisesti ja terveellisesti. 

Tämä tofukastike on erinomaisen kätevä arkiruoka. Se valmistuu helposti, raaka-aineeksi ei tarvita mitään kovin erikoista ja makukin on varmasti useimpien mieleen. Lisukkeeksi sopivat perunat tai perunamuusi. Meillä syötiin pakasteperunamuusiaineksesta tehtyä muusia. Se on helppo valmistaa, eikä aines sisällä muuta kuin perunaa.

Savutofu on ylipäätäänkin aivan mainio tuote, se käy sellaisenaan vaikka salaattiin tai leivän päälle. Parhaimmillaan se on mielestäni kuitenkin paistettuna.


Makkarakastike savutofusta

300 g kylmäsavutofua
1 sipuli
1 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 kasvisliemikuutio
3 dl vettä
1/2 rkl sinappia
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa
pippuria

1. Silppua sipuli ja paloittele savutofu pikkusormen paksuisiksi suikaleiksi.
2. Ruskista sipulia ja tofupaloja kattilan pohjalla margariinissa.
3. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sekoita ja anna hetki ruskistua. Lisää vesi puuhaarukalla sekoittaen.
4. Sekoita joukkoon kasvisliemikuutio, sinappi ja tomaattipyre.
5. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla


Vaivalloisuusaste: Tosi helppo ja nopea, kunhan vaan saa sipulin ja tofun pilkottua.

1-vuotiaan arvio: Ihan lemppariosastoa, maistuu tosi hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti