sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Terveelliset pikabrowniet


Tähän kakkuun et tarvitse kuin kolmea raaka-ainetta, tai ehkä neljää, jos haluat lisämausteeksi pähkinöitä. Pähkinät paahtuivat uunissa oikein herkullisiksi, joten niitä suosittelen kyllä lisäämään. 

Törmäsin reseptiin ruotsalaisessa vegaaniruokaryhmässä Facebookissa, ja se kuulosti niin helpolta ja herkulliselta, että oli pakko kokeilla.

Lopputulos oli hyvänmakuinen, mutta ei kylläkään kovin makea eikä siinä mielessä ihan perinteisen suklaakakun oloinen. Toimii mielestäni hyvin välipalana tai terveellisenä kahvileipänä, mutta todelliseen makealla mässäilyyn moni saattaa tarvita hieman järeämmät herkut.

Alkuperäinen resepti vinkkaa mahdollisiksi lisukkeiksi myös esimerkiksi vadelmia, kookosta tai tummaa suklaata. Varmasti kokeilemisen arvoisia nekin.

Tätä tehdessä opin myös sellaisen kiinnostavan seikan, että maapähkinävoi on mahdollista polttaa mikrossa samaan tapaan kuin suklaakin. Tiedättehän, kun suklaata sulattaa mikrossa ja sitten se yhtäkkiä kärähtääkin ja herkullisen suklaan joukkoon ilmestyy hirveitä palaneita möykkyjä. Maapähkinävoille tapahtuu samoin. Äläpä siis sinä tee niin kuin minä teen, vaan pehmitä maapähkinävoita mikrossa vain hetki kerrallaan ja jäähdytä ja ehkä myös sekoita välillä.


Kolmen aineksen browniet

4 banaania (mielellään mahdollisimman kypsiä)
1,5 dl maapähkinävoita
2,5-3 rkl kaakaojauhetta

lisämausteeksi saksanpähkinöitä

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2. Muussaa banaanit tasaiseksi mössöksi.
3. Pehmitä maapähkinävoita yhteensä noin minuutin ajan korkeintaan 10 sekunnin pätkissä.
4. Sekoita banaanimössö, maapähkinävoi ja kaakaojauhe. Halutessasi voit laittaa joukkoon pähkinöitä tai muita lisukkeita, mutta itse laitoin pähkinöitä vain kakun päälle.
5. Voitele vuoka ja levitä taikina siihen.
6. Paista uunissa 20-25 minuuttia.
7. Tiiviimmän rakenteen saamiseksi valmista kakkua voi olla hyvä pitää jääkaapissa jonkin aikaa ennen palojen leikkaamista.


Vaivalloisuusaste: Helppo, vaivaa tuottavat lähinnä banaanin muussaus ja maapähkinävoin sulattaminen.

1-vuotiaan arvio: Maistoi mutta sylki pois.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti