tiistai 4. huhtikuuta 2017

Matalan kynnyksen maa-artisokkakeitto


Katselin yhtenä päivänä kaupassa maa-artisokkasosepötköä ja mietin, että mitähän sellaisesta voisi valmistaa. En ollut koskaan kokannut maa-artisokasta yhtään mitään. Samana iltana Facebook-feediini pölähti kuin pölähtikin Aitoa arkiruokaa -blogin vegaanisen artisokkakeiton resepti. Blogissa oli myös paljon kiinnostavaa tietoa tuosta muhkuraisesta mukulasta ja sen käytöstä. 

Kokonainen tuore maa-artisokka on ilmeisesti hieman työläänpuoleinen käsiteltävä, joten ilman kaupan sosepötköä tuskin olisin lähtenyt kokeilemaan koko keittoa. Valmiin soseen avulla siitä tulikin sitten erittäin helppo ja nopea. Lisäksi se on hurjan hyvänmakuista. 

Valkoiset pavut tuovat keittoon hieman ruokaisuutta ja proteiinia. Uskoisin, että papuja voisi laittaa enemmänkin, jos tahtoo sopasta tuhdimman. Nyt pavut eivät mielestäni maistuneet tai tuntuneet keitossa mitenkään, eivät ainakaan millään huonolla tavalla.


Maa-artisokkakeitto

400 g maa-artisokkasosetta
80 g valkoisia papuja
2 dl kookosmaitoa
2 valkosipulinkynttä
2 dl vettä 
1/4 kasvisliemikuutio
1 rkl omenaviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa
(suolaa, oliiviöljyä)

1. Kuori ja pilko valkosipulit.
2. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti.
3. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä. Mausta tarvittaessa suolalla ja koristele oliiviöljyllä.



Vaivalloisuusaste: Ihan sikahelppo.

1-vuotiaan arvio: Tykkäsi selvästi. Vähän tuli kiistaa siitä, kuka saa pitää lusikkaa ja miten päin, mutta keiton maku ja rakenne kyllä tuntui miellyttävän.





2 kommenttia:

  1. oijoi :) hienot kuvat! itselläni ei ole 1 vuotiasta joten en voi maistattaa ruokiani hänelle. Kiitos maininnasta :) Iso peukku!

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi mahtavasta reseptistä! Pitäisikin taas tehdä tätä, oli niin hyvää :)

    VastaaPoista