tiistai 31. lokakuuta 2017

Saran punainen pesto – ihana vegaaninen leivänpäällinen


Mitä vegaani laittaa leivän päälle? Tai kuka tahansa, joka haluaa vähentää lihan ja maidon kulutusta? 

Vaihtoehtoja on tietysti monia, aina leikkeleitä ja juustoa jäljittelevistä vegetuotteista tai pelkistä vihanneksista lähtien. Hummus on periaatteessa tosi hyvä ja ravitsemuksellisestikin järkevä leivänpäällinen, mutta aina sitäkään ei jaksa.

Niinpä olinkin innoissani, kun Sara julkaisi Saran kotikolossa aivan mahtavan punaisen peston ohjeen. Tämän tahnan maku on yksinkertaisesti todella herkullinen, ainakin minusta: pähkinää, basilikaa, valkosipulia, rutkasti öljyä... ou jee. Se on myös helppo valmistaa: kaikki ainekset vain sekaisin.

Muokkasin ohjetta vähän, lähinnä siksi, että minulla ei ollut kotona tarpeeksi tomaattipyreettä. Jätin suolan pois ja laitoin etikkaa vähän vähemmän. Siitä tuli aivan loistavaa näinkin, mutta alkuperäisellä ohjeella tulee varmasti myös. 

Pinjansiemenet ovat julmetun kalliita, ja muistelen jostain lukeneeni vinkin, että ne voisi hyvin korvata edullisemmilla auringonkukansiemenillä. Ensi kerralla saatan tehdä niin, koska voimakkaiden makujen läpi pinjansiemenet eivät kuitenkaan juuri maistu.

Ohjetta on korjattu 1.11. klo 7: ensimmäisestä versiosta putosivat epähuomiossa pois aurinkokuivatut tomaatit. Niitä ei kuitenkaan missään nimessä kannata jättää pois.

Vai etsitkö sittenkin palkokasvipohjaista kasvistahnaa? Miten olisi papudippi korianterilla?

Hyvä punainen pesto


100 g tomaattipyreetä
10 aurinkokuivattua tomaattia
1 dl oliiviöljyä
1 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
1 puntti basilikaa
4 valkosipulinkynttä
1 rkl omenaviinietikkaa

1. Sekoita kaikki ainekset tahnaksi tehosekoittimella. Jos haluat juoksevampaa pestoa, lisää vettä.


Saran alkuperäiseen ohjeeseen pääset klikkaamalla tästä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti